Vores 250 ml emballager er PEFC certificeret

Saftsusme er et brand gennemsyret af miljøbevidsthed. Vi arbejder tilstadighed for at tilbyde de mest miljørigtige drikkevarer, det lige fra råvarernes produktion, til emballagen og transporten.
Hovedparten af vores emballager er lavet af pap og er markeds nok mest miljørigtige emballage alternativ. Vores EcoCan udleder minimum 35 % mindre CO2 end vanlige plastik og alu emballager.
Vores 250 ml EcoCan består af 75 % træ og kan bortskaffes med papiraffald. Træet til vores pap emballager kommer fra PEFC eller FSC godkendte skovbrug som sikre  en bæredygtig skovdrift, og ordnede arbejdsvilkår for skovarbejderen.
EcoCan udleder kun 35g Co2 pr enhed svarende til minimum 35 % af vanlig plast og alu emballager.
Vores drikkevarer er hovedsagelig økologisk og totalt fri for tilsætning. Naturen har lavet det bedste, det ændre vi selvfølgelig ikke på.
Produktionen og leverandørene er valgt ud af miljømæssige overvejelser. Vi transporterer ikke vores råvarer eller færdig-produkter på tværs af verden, blot for at spare på omkostningerne. Vi synes saftsusme miljøet er vigtigere!
null

Råvare

Kan vi skaffe råvarerne til vores produkt på en mere miljømæssig måde, samtidig med at vi er konkurrence dygtige. Det er ikke et spørgsmål om hovedløst at vælge det mest miljørigtige valg, hvis det betyder at vores produkter havner på hylderne til en fuldstændig u konkurrencedygtig pris. Er det tilfældet får vi ikke begrænset CO2 udledningen og plastic anvendelsen. Men det er et spørgsmål om at vælge de råvare og de emballager som økonomisk kan udfordre de vanlige produkter samtidig med at vi slår dem klart på miljøpåvirkningen. Derved kan vi sammen får forbedret vores miljø og begrænset klima påvirkning.

null

Transport

En af verdens helt store CO2 bidrag kommer fra transport. Det er derfor vigtigt for os, at vurdere om det ikke er muligt, at undgå transport på tværs af Europa eller verden. Det er selvsagt umuligt at købe danske bananer, men hvorfor transportere vand gennem Europa når det danske vand, efter vores mening er verdens bedste vand eller hvorfor købe udenlandsk producerede æbler til æblejuicen, når de danske æbler er “lige uden for døren”.

null

Emballage

Vi tror ikke det er gået nogen forbi, at vores verden er ved at blive fyldt med plastic på en særdeles problematisk måde. Verdenshavene flyder med plastic og meget peger i retningen af, at nyere studier påviser tilstedeværelsen af micro plast i et omfang, som vi ikke troede var muligt.

Det er derfor en af grundstenene i YouDrink, at gøre op med plastic emballage og i stedet benytte pap emballager til vores drikkevarer.